С голям и тържествен концерт-спектакъл утре, четвъртък, ще бъде отбелязан в Бургас професионалния празник на българския лекар – 19 октомври, Ден на св. Иван Рилски Чудотворец. На него са поканени над 500 бургаски лекари от всички здравни и медицински заведения в града.

Концертът ще започне в 19.00 часа в Културен дом на НХК и ще бъде специален подарък и знак на признателност от Община Бургас по повод професионалния празник на медиците.

На празничното събитие ще присъстват доктори и медицински специалисти от всички болници, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас.

В концерта ще вземат участие едни от най-обичаните бургаски изпълнители – вокално трио „Deja VU“, Дует „Бургас“, клуб по спортни танци „Бургас 1975”, танцов Клуб „Фрея“, солисти при вокална формация „Морски песъчинки“, Паола Йорданова – солист при хорова школа „Милка Стоева“ към МКЦ, ФТА „Никола Гинов“, Мая Христова и Ния Стоянова – солисти при вокална формация ”Морски песъчинки”.

В ролята на водещи на грандиозния спектакъл ще бъдат любимата двойка на бургазлии – Кристина Дончева и Артьом Анатолиевич – Арти.

Концертът се организира от Община Бургас и Районна колегия на Български лекарски съюз – Бургас.