Елена Георгиева и нейният 14-годишен син не могат да се приберат в България заради лечение в Израел. Той има онкологично заболяване и преминава през терапии в Йерусалим. Преди лечението да приключи, те няма как да тръгнат към дома.

„Ние пристигнахме в Йерусалим в средата на април на Великден. Пристигнахме за трансплантация на костен мозък и лечението приключи за две седмици, но преди това няма как да се приберем. Предстои много важно изследване, което трябва да направим“, разказа Георгиева.

„В Йерусалим е спокойно и сме далече от ивицата Газа. Страхуваме се, всичко започна изведнъж. Ние първоначално не знаехме какво се случва в събота сутринта. Изведнъж получихме съобщение от болницата, че трябва да се скрием в бомбоубежища. Съботата целия ден беше така – чуваха се ракети, падащи бомби, всичко се тресеше. В понеделник имаше бомбена атака над Йерусалим. От тогава е спокойно“, добави тя.

Българката обясни, че синът ѝ разбира какво се случва. „Аз не му показвам, че съм уплашена, но се притеснява как ще се приберем. От посолството се свързаха с мен, а след това и от външно министерство за организиран полет, в който не можахме да се включим. Трябва да направим това изследване и да завършим лечението. Преминахме много дълъг път на лечение, болестта е много тежка“, каза тя пред bTV.

Тя обясни, че ще говори с лекуващия лекар след изследването да се приберат в България, защото след това не се знае какво ще се случи.