Когато се случи в семейството, болката е много силна. Сестра ми е с 15 години по-малка, ние я изгледахме. Болката е наистина е нетърпима, много силна болка, голяма трагедия. Това каза Аделина – сестра на загиналото на АМ „Тракия“ 23-годишно бургаско момиче Стела Маринова. Днес пред Съдебната палата в Бургас се състоя протест „Справедливост за Стела“, в който се включиха близки и приятели на младата бургазлийка. Тя загина на 27 септември, когато камион я блъсна в аварийната лента, където колата, в която е пътувала, е била спряла. Оказа се, че шофьорът на товарния автомобил е бил под влияние на алкохол и дрога.

Близките поискаха днес максимална присъда за водача, без право на обжалване. „Надявам се магистратите да вземат решение все едно е тяхно дете“, казаха близки.

„Всичко трябва да тръгне от възпитанието, от образованието. Не знаем по какви причини шофьорът е взел вещества, но тази безнаказаност, с която всеки си мисли, че ще му се размине, трябва да спре. Когато човек извърши престъпление, щом си зад волана, под влияние на алкохол и на упойващи вещества – това трябва да се смята умишлено убийство, той си е потенциален убиец. Да не говорим, че по този начин шофьорът застрашава своя живот, но и много други“, каза Емилия Николова, семеен приятел.