Едно от най-оригиналните и докосващи пера сред писателската общност в Бургас – поетесата Наталия Недялкова, представи новата си книга. Запомнете заглавието „Стихоанализа” и побързайте да попълните библиотеката си с него, защотото то предизвика истински фурор.

Представянето се състоя сощи пред препълнената зала на Дома на писателя в Бургас, като част от програмата на Есенните литературни празници. Сред официалните гости бе зам.-кметът по култура Диана Саватева. За да подкрепят Наталия, в залата бяха съпругът и синът й.Стихосбирката беше представена по брилянтен начин от поетесата Роза Боянова, която е и неин редактор. Тя е издадена от „Либра скорп“, с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Книгата е илюстрирана от талантливи художници и творци. Автор на корицата на „Стихоанализа“ е Мариян Дзин. В книгата са включени фотоси на Вили Колева и илюстрация на Алекс Пенев. Графичен дизайнер на стихосбирката е Петра Лимоза (Петя Станева). С помощта на изкуствен интелект е направена една от илюстрациите в книгата.

„Тук има не само колеги писатели, но и хора, с които работихме заедно в журналистиката, хора, с които споделяме едни и същи ценности, и с които сме на една и съща вълна. Благодаря Ви! Благодаря специално на Община Бургас за подкрепата за издаването на „Стихоанализа”, каза Наталия Недялкова.

Какво ще избереш да оставиш след себе си – въглероден отпечатък, светла диря, трайна следа или стихотворна стъпка? Как да намериш рима на себе си? Кой ще опази златната ябълка, ако митичната ламя отлети надалеч, и коя е вярната посока на кръстопът без знаци и стрелки? Поетични отговори на тези и други въпроси читателят ще може да открие на страниците на книгата. И може би да анализира себе си – било то чрез класически, или пък бял стих.