Тази събота, 7 октомври, от 12:00 ч. на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”), за четиринадесета поредна година клуб по български народни танци „Чанове” организира своя „Есенен форум” по повод рождения си ден. В него ще участват групи от клуба от цялата страна.

Ето каква е програмата:

11:00 часа – дефиле от “Часовника” (пред хотел “България”) до площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”)

- 12:00 часа – представяне на клуба на площад “Тройката” (пред магазин “Триа Сити Център”)

Събитието няма състезателен характер, а има за цел популяризиране на българския танцов фолклор и дейността на клуба в града.

Клуб по български народни танци “Чанове” е създаден през 2005г. в град София от Милена и Костадин Господинови. За осемнадесет години живот клубът се разраства и в момента е единствен в България, представен в шест града - София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Чирпан и Костенец. Клуб “Чанове” наброява над 1000 души в цялата страна.

„През април 2010г. стартирахме първото онлайн радио за фолклорна музика - “ЧАНОВЕ”. Вече седемнадесет поредни години организираме и Семинар по български народни танци за желаещи от цялата страна”, заявяват от клуба.

В Бургас клубът съществува от 2009г. под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови и се радва на голям интерес. Началото бе положено октомври 2009г. в ОУ”Любен Каравелов” в ж.к. “Възраждане”, където продължават и до днес. В момента репетиции се водят и на още три места – ДГ „Ханс Кристиян Андерсен”(нов корпус) в ж.к. Лазур; ДГ „Звездица Зорница” в ж.к. Зорница и в сградата на ТПК „Черноморка“ (на кръговото движение на „Трапезица“) в ж.к. Братя Миладинови. Клубът взема активно участие в много от мероприятията на Община Бургас, подпомага различни благотворителни каузи, представя се отлично в много фестивали в цялата страна – Варна, Русе, Малко Търново, Пазарджик, Казанлък, Поморие и други.

Нови групи за начинаещи, които стартират през м.септември и м.октомври :

на 25.09.2023 /понеделник/ – всеки понеделник и сряда от 19:30 до 20:30 часа в ТПК “Черноморка” (на кръговото движение „Трапезица“) в ж.к. Братя Миладинови;

на 03.10.2023 /вторник/ – всеки вторник и четвъртък от 19:30 до 20:30 часа в ДГ „ Ханс Кристиян Андерсен”(нов корпус) в ж.к. Лазур;

снимка: facebook страница Клуб по български народни танци Чанове