23-годишната Стела от Бургас загина при жестоката катастрофа на АМ „Тракия“ днес. Припомняме, че сигналът за произшествието е приет в ОДМВР-Сливен в 10,55 часа на 27 септември за пътен инцидент на километър 236 от автомагистрала „Тракия” в посока град София. Катастрофата е между товарен автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация и лек автомобил „Форд” с бургаска регистрация. При огледа е станало ясно, че камионът е навлязъл в аварийната лента и е ударил спрелия там лек автомобил. При удара на място е загинала жена на 23 години, две жени са транспортирани до болнично заведение в Стара Загора в тежко състояние, една жена е с леки наранявания. Лекият автомобил е спрял в аварийната лента поради възникнала техническа неизправност. На водача на товарния автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е показала положителен резултат. Водачът е дал кръв за медицинско изследване. Първоначално е задържан за 24 часа. Двата автомобила са иззети.

По информация, предоставена от началника на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Илиян Николов, водачът на товарния автомобил е санкциониран 21 пъти с глоба с фиш за различни нарушения, като шест от тях са за нарушаване на скоростните режими.

Тази вечер по повод смъртта на младото момиче от Бургас, кметът Димитър Николов изрази съболезнования и своята емоция като човек и баща.

„23-годишно красиво, тепърва започващо живота си бургаско момиче, е било убито на пътя заради дрога и безразсъдство. Отишло си е без вина, без шанс да оцелее. Други две момичета са ранени.

„Невинни и нищо неподозиращи деца. Тестът на шофьора показал наличието на метамфетамин. Изпитвам ужас, представяйки си болката на близките. Гняв, но и безсилие. Поредният случай на невинни жертви.

Не знам дали се е случило заради липсата на страх от правосъдие. Или заради липсата на страх от контролните органи. Или е по- скоро е липсата на индивидуална отговорност, че с действията си можеш да предизвикаш фатални последствия. Не мога да променя съзнание, нито закони, но ако мога да променя нещо като човек бих го направил. Знам, че и всеки един от вас. Поне в света около нас. И най- вече в нас.

Бог да помилва Стела, сила на близките.“, коментира Димитър Николов.