Спортната обувка е същото толкова важна за активната жена, колкото официалния модел на тънък ток. Ако за втория полагаме повече грижи в търсенето, добре е да покажем старание и в избора на маратонки. Дамските спортни обувки са основа на постигане на резултати в залата или навън, от качеството им зависи дали ще заобичаме физическите натоварвания. Ето защо.

Какво е обувката за спортуващата жена?

Започвате ли нова фитнес програма? Първо и най-важно, вие ще искате отлична обувка за бягане. Може да е трудно да разберете от какво точно се нуждаете, за да постигнете целта си за бягане (особено ако сте начинаещ бегач) с толкова много достъпни алтернативи. Ако търсите отлична обувка за бягане, за да започнете, ние имаме няколко предложения. Независимо дали сте начинаещ бегач или опитен експерт, има обувка за всеки спорт, колкото и да не е масово практикуван. Независимо дали тренирате за първия си полумаратон или трети маратон. Перфектната обувка може да ви помогне да се почувствате силни, бързи и контролиращи положението. Най-важната причина да вземете добри спортни обувки за бягане е следната: добър чифт, който пасва перфектно, ще ви помогне да бягате безопасно и да избегнете неприятни момени като мехури, навяхвания или дори фрактури, което може да ви откаже от писата или залата с месеци.

В ССС ви очакват топ предложения на световни брандове с изключително качество. Разгледайте и поръчайте от сайта, изберете и пробвайте в някой от физическите магазини на марката. Спортуването ще бъде пълноценно, ефикасно и стилно с моделите спортни обувки в ССС.

Какви са типовете дамски спортни обувки?

1) Спортни обувки за стабилност

Обувките за стабилност са страхотен вариант, ако страдате от свръхпронация или искате повече опора на свода. Те разполагат с по-масивна горна част с допълнително покритие, което ви помага да поддържате баланса си, като същевременно ги прави изключително издръжливи.

2) Спортни обувки за контрол на движението

Те са предназначени за тези, които имат прекомерна пронация, което означава, че краката им се плъзгат прекалено навътре, докато се приземяват. По-твърда задна част, по-плътна пяна и добре конструирана горна част с наслагване са всички характеристики на тези спортни обувки.

3) Неутрални спортни обувки за бягане

Неутралните обувки трябва да се носят от хора с умерена подвижност на краката и неутрална биомеханика. Това е обувка с квадратна горна част и минимални наслагвания, както и последователна междинна подметка.

4) Омекотяващи спортни обувки

Целта на омекотяващите обувки е да позволят на крака ви да се плъзга навътре, за да абсорбира удара. Извънредно меката междинна подметка също отличава омекотените обувки с ограничена средна опора.

‍5) Минималистични спортни обувки

Те са проектирани с малко омекотяване и ниско падане от петата до пръстите, за да улеснят джогинга и да позволят по-естествена крачка. Те са малко по-гъвкави от обувките за босо бягане, но не толкова.

6) Обувки за босо бягане

За да издържат повече при интензивно натоварване, тези обувки имат относително тънка подметка. Обувката е издръжлива, лека и гъвкава.

Каква е класацията за тази година?

Най-добрите маратонки за жени споделят същите характеристики като останалите – те са леки, удобни и омекотени там, където имате най-голяма нужда. Ето класацията за 2023 година:

  • Най-добри за ежедневни тренировки: Lululemon Blissfeel 2

  • Най-добре омекотени маратонки: Hoka Clifton 9

  • Най-добри за състезания: Saucony Endorphin Elite

  • Най-добра минималистична обувка: Topo Athletic Cyclone 2

  • Най-добра за стабилност: Puma ForeverRun Nitro

  • Най-добра обувка за всякакви терени: Altra Lone Peak 7