Над 24 000 бургаски ученика днес прага на бургаските училища, като първокласниците са общо 2084 . Във всички бургаски училища стартират нови общински образователни и здравни програми. Вълнуващ бе и първият учебен ден в ОУ „Георги Бенковски“, където на официалното откриване на учебната година присъства и кметът Димитър Николов. С песни, танци, много усмивки, цветя и очаквания учители и ученици си пожелаха успешна година.

„Първият учебен ден навсякъде в България е най-трепетният, най-емоционалният. Ден, зареден с много усмивки, но и с големи очаквания. Големите очаквания са най-силни сред малките първокласници, които за първи път прекрачват прага на любимото училище. На тях желая с голямо любопитство и жажда да приемат знанието и науката. Скъпи ученици, бъдете упорити и настоятелни, когато се готвите по учебните програми. Уважавайте и слушайте вашите учители. Бургас се гордее с изключителни професионалисти, бургаските учители заемат най-добрите места по успехи в средното образование на територията на страната.

Днес съм тук да поощря и похваля Вашето ръководство, лично директора Георгиев, който за последните 6 години с упоритост направи така, че децата в това училище се увеличиха буквално двойно, което показва, че когато има хъс, желание и енергия за работа, могат да се получават нещата в Бургас. Именно заради това, заради добрия мениджмънт, заради подготовката на добри проекти, след по-малко от месец тук започва голям проект по цялостна модернизация и реконструкция на учебната база. Всички класни стаи, всичко ще бъде ремонтирано, дворното пространство, пет нови асансьора ще бъдат изградени, тоалетни.“, каза кметът Димитър Николов.