Плувецът Цанко Цанков се срещна днес с кмета Димитър Николов. Той разказа подробности за участието си в плувния маратон от остров Каталина до американския материк в района на Лос Анжелис.

„Успях да го завърша само от инат и с помощта на волята ми. Беше много тежко.“, сподели плувецът.

Този маратон е единственият със старт през нощта. В неговата акватория се срещат акули, косатки, тюлени. Теченията са силни, а вълните стигат до 4 метра. Водата е студена. Хипотермия мъчи участниците в предизвикателството от началото до края, като употребата на костюми е забранена. Цанко си спомни, че според измерванията на екипа температурата на водата е била 18 градуса по Целзий при старта и 12 градуса на финала. За да стигне до него, бургаският плувец е изминал 37.5 километра.

Цанко Цанков благодари на кмета Николов и Община Бургас, че подкрепиха участието му в маратона Каталина – ЛА. Това бе втората му изява във веригата Oceans Seven. Първата бе надпревара за прекосяване на Гибралтарския проток, която той спечели.

Цанко има планове за следващи участия в големи плувни маратони по света. Всеки път той носи със себе си флага на Община Бургас.