Това момиче започна да поддържа интимни отношения с някакво си момче, когато бях аз в затвора. Аз разбрах за това нещо. Не съм й звънял, аз съм такъв човек, че когато разбера, че някой ме е предал, въобще не се занимавам с него", обясни Васил Михайлов пред Нова тв. В сряда срещу него бе повдигнато ново обвинение за закана за убийство на жена от Перник.

"Това е едно от нещата, които аз не толерирам въобще в обществото - насилието, заплахите над жена. Хората, които ме обичат, уважават и са до мен, които са ме изчакали да изляза от затвора, за тях правя всичко, за да се почувстват добре", каза още той.

"За мен тези хора, които упражняват насилие над жени, са за затвора", категоричен бе Васил.

В сряда полицията извърши обиск в дома на момчето.

"Момчетата от МВР търсиха нещо, но не намериха нищо, защото аз съм чист. Не се занимавам с нищо престъпно, това е. Тренирам си тук и така. Мисля да се върна в бойните спортове, тъй като преди бях много голям шампион", коментира той.

Според разследващите в периода от 28 октомври 2022-а до 21 юли 2023 г. "при условията на продължавано престъпление с четири деяния обвиняемият той се е заканил с убийство на Б.Р."

На 28 октомври 2022 г. около 4 часа в апартамент в Перник, той се заканил на жената, като ѝ казал: „Ще те убия! “, а след това започнал да я удря с ръка по лицето й.