Спортен център „Аякс“ в Бургас показа снощи вълнуващо шоу с много емоции, чрез което каза „Не! На насилието!“. В Дома на нефтохимика артисти, инструктори, спортисти, любители показаха колко важен е спортът, настроението и дисциплината, които дава той. Представянето всъщност беше един впечатляващ спектакъл, който имаше и благотворителна цел.

Атрактивна хореография на ръба на човешките възможности, представена от Александър Борисенко, който е бил част от популярния френски Цирк Дю Солей, танци, театър, музикални изпълнения, хип-хоп и въздействащи демонстрации на бойни изкуства се вплетоха хармонично в Арт спектакъла „По света и у нас – Културно наследство“.

Бляскавата инициатива се проведе за първи път, като организатор на събитието бе Спортен център „АЯКС“ – Бургас, в лицето на световната шампионка по карате киокушин, дисциплина „Ката“ – Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Проявата е съфинансирана по Фонд „Култура“ на Община Бургас.

В програмата участваха Спортен клуб по карате „Киокушин Спирит“, танцова школа „Калиопе Денс“, акробати от „Цирк дю Солей“, спортуващи различни бойни и аеробни спортове в СЦ „АЯКС“, хип-хоп групата „Рап нация“, млади артист-изпълнители, възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас и др.

Сред публиката бяха и бившият главен прокурор Иван Гешев, зам. кметът на Бургас Диана Саватева, представители на спортната общност, родители на малки възпитаници на СЦ „Аякс“.

„Приятели ме поканиха и за мен е радост да съм на такова събитие, на което ще видим много млади хора. Благотворително е събитието. В крайна сметка спортът изгражда характери, личности и това са основите на всяко едно общество.“, каза Иван Гешев кулоарите. Той се снима и с Анабел Атанасова. Момиченцето, което е от младите надежди по карате, нашумя с това, че заедно с баща си попречи преди месеци на пиян шофьор да кара по улиците на Бургас.