Хронично болна жена, жител на Москва е починала, след като е яла диня. Близките на жената, които също са консумирали от плода не са имали оплаквания, предава РИА Новости.

Причината за смъртта в момента се разследва, става ясно от съобщения на московския регионален клон на Следствения комитет на Руската федерация и прокуратурата.

По предварителни данни жената, която е страдала от хронични заболявания, и членовете на семейството ѝ са яли диня. След консумацията на плода тя се почувствала зле и по-късно починала.

В Telegram канала на прокуратурата се съобщава че роднините на жената "не са имали никакви оплаквания". По данни на надзорната агенция, починалата жена е купила плода миналия петък и е починала в неделя.

Длъжностни лица разпитват роднини и установяват мястото на закупуване на динята, назначена е съдебно-медицинска експертиза.

Градската прокуратура е поела разследването. От там уточняват, че 48-годишната жена си купила диня в петък, 8 септември, и е починала два дни по-късно, в неделя. Вестник "Известия" пише, позовавайки се на свои източници, че жената е купила плода близо до местна метростанция. След като изяла динята, тя започнала да повръща, но близките ѝ извикали спешна помощ едва на следващия ден, допълват от ведомството.