Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, по което ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на второкласния път Царево – Варвара. Очаква се всички елементи на мостовото съоръжение да бъдат на място до утре сутринта. (Движението им става много бавно поради размерите и теглото им). На място се изчаква да пристигне багер 41 т. който да спомогме за демонтажа на компрометирания мост. Очаква се в утрешния ден да започне монтажа на металния мост.

По отношение на моста в Царево, на обходния маршрут - на съоръжението се работи по възстановяване на устоя чрез закаляване и запълване на дупката. Дупката се запълва със скална маса за да може да се пусне движение на леки автомобили по него. Очаква се до около 3 часа да бъде възстановено движението.

По пътя Царево- Малко Търново след село Изгрев, движението се ограничава в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало следствие на валежите.

По съоръжението на река Караагач между Китен и Царево се въвежда временна организация и движение в една лента поради нужда от усилване следствие на валежите и бедствената ситуация.