Мога да кажа само, че съжалявам. Не знаех, че така ще стане. Това заяви пред Окръжния съд в Бургас 45-годишния Стефан Дихнев, обвинен в убийството на шофьора на камиона в сунгурларското село Прилеп. Съдът гледа мярката за неотклонение на Стефан. Той е дядо на 6-годишното момче, което бе блъснато от камиона и загина, а след това близките му се саморазправиха с водача.

Според прокуратурата извършеното престъпление е по чл.115 от НК за това, че на 28 август Стефан умишлено е умъртвил шофьора Руско Канев. За това наказанието е от 10 до 20 години лишаване от свобода. От 11 разпитани свидетели, както и обясненията на обвиняемия, в които посочва подробно начина на извършване на престъплението, може да се направи обосновано предположение за авторството. Има опасност да се укрие или извърши ново престъпление, посочиха от държавното обвинение. Според прокуратурата има опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, може да окаже въздействие върху разпитаните до момента свидетели или на такива, които предстои да бъдат разпитани. Той е с постоянен адрес в село Подвис, с настоящ във Везенково, а според свидетели – живее в Градец, откъдето пристигнал, за да присъства на тържеството в Прилеп.

Адвокатът на Стефан – Величка Костова, заяви, че действително данните сочат, че той е нанесъл удара. „Той не е целял настъпването на този резултат, просто е искал да го нарани. Няма данни, сочещи умисъл за причиняване на смърт, а за нанасяне на телесна повреда. Липсата на усещане за справедливост в обществото и доверие в съдебната система по отношение на ПТП насажда усещането, че не е ефективно правосъдието. Всичко това го е накарало да извърши това деяние“, посочи защитата.

„Много съжалявам, аз не исках да го убия този човек. Исках да го нараня, да го заболи, защото като излязох и видях лапето, то не приличаше на човек“, каза Стефан пред съда. Той поиска домашен арест.