В ареста е починал собственика на камиона-ковчег от Локорско, в който мъртви бяха намерени 18 мигранти. Прокуратурата е получила уведомление. По случая тече проверка, съобщават от обвинението.

Тачо Тачев, сочен за собственик на тира, в чийто тайник бяха натъпкани 34 души, е бил открит мъртъв, след като на 3 юни не се почувствал добре. Сутринта той се е оплакал от болки в гърдите, прегледан е от лекари, констатирана е висока стойност на артериалното налягане, но без ЕКГ промяна, след като е дадена терапия. Малко по-късно е починал в килията си.

Прокуратурата ще разследва причината за смъртта.

По случая са повдигнати обвинения, включително шофьорите на камиона. Всички обвиняеми са задържани за постоянно в ареста. Разследва се както чия е вината за смъртта на мигрантите, така и организирана престъпна група за каналджийство, припомнят от Българската телеграфна агенция.

В хода на разследването е установена самоличността на осемнадесетте починали афганистански граждани. За целта са били извършени разпознавания от страна на роднините на предоставени снимки на труповете, лицево-идентификационни експертизи и ДНК-експертизи.