През следващото денонощие студен атмосферен фронт ще сложи край на топлото време, което имахме у нас през последните дни. Тази нощ температурите ще са все още високи, а превалявания се очакват главно в Западна и Южна България.

В събота вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух, а валежите ще обхванат цялата страна. На моменти те ще са интензивни, като на изток е възможно и да прегърми.

В Северна България ветровете ще достигат 80-90 километра в час и за тази част от страната е в сила жълт код за опасно време. Максималните температури ще са между 13 и 20 градуса, а най-студено ще е вечерта, когато термометрите ще показват между 3 и 8 градуса.

В планините до обяд ще духа силен до бурен южен вятър, който по-късно ще стане студен от северозапад. През целия ден ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд, които до вечерта в повечето райони ще преминат в сняг. Следобед температурите бързо ще се понижават.

В нощта срещу неделя валежите в страната ще спрат, а в неделния ден от запад на изток облаците ще намаляват до слънчево. Въпреки това, ще остане ветровито и хладно с температури до 10-11 градуса.

Източник и кадър Нова тв