„Български възход” даде официален старт на предизборната си кампания навръх 8 март, отправяйки силни послания. Пред информационния пункт на партията до Часовника се събра цялата листа с кандидат-депутати от Бургаски регион, начело с водача Виолета Комитова. Техни симпатизанти и бургазлии можеха да се срещнат и да разговарят с тях.

„Не случайно решихме откриването да бъде днес. Основната причина за това е, че за втора поредна година водач на листата е г-жа Виолета Комитова, която отвън е нежен представител на женския пол, но вътрешно притежава повече мъжко достойнство от половината управляващи. Пожелаваме си ползотворна кампания, в която ще залагаме предимно на това, което ще свършим, а не на говорене какво не е било свършено преди нас. Предишната ни кампания беше именно в този дух и тази ще е такава. Помните, че ние бяхме първите, които започнаха да говорят за диалог”, заяви едно от лицата на „Български възход” и трети в листата на партията Манол Тодоров. Той даде думата на водача Виолета Комитова.

„Аз съм много щастлива, че тук съм обрадена от мощна група хора, които споделят ценностите на „Български възход” , а те са традиционни добродетели – род, семейство, родина, език, култура, история. Консервативни ценности, благодарение на които е имало, има и ще има българска нация. В този смисъл избрахме 8 март, за да поздравим и българските жени, тъй като благодарение на тях се раждат българи и българската нация ще пребъде”, каза Комитова, която е бивш регионален министър.

Тя бе категорична, че партията ще води конструктивна кампания без лъжливи обещания и фалшиви надежди.

„Искаме да бъдем различни от другите партии, защото за нас не е важно с какво и как да излъжем избирателите си, за нас е важно да правим неща, които са реалистични, и които помагат България да се превърне в едно по-добро място за живеене. Българският гражданин за нас е ценност номер 1, в негово име ще бъдат посветени всички наши действия. Целта ни е подобряване условията на живот за гражданите и условията за бизнес за всички, които произвеждат принадена стойност”, каза още Виолета Комитова. Тя се обърна специално към всички българи патриоти, всички граждани, които споделят добродетелите на „Български възход”, и всички млади хора, които са решили да живеят, работят и създават семейства в България.

„Тези три групи българи са нашата целева група, защото това са хората, които крепят българската нация. Обръщам се към всички тях – вгледайте се в нашите ценности! Всички останали граждани искам да призова да отидат и да гласуват за когото решат, тъй като това е основна ценност на демокрацията и основен път, по който в Народното събрание може да има повече представителност на българския народ”, заяви Комитова. Тя с умивка каза, че по време на кампанията често ще звучи любимата й песен – хитът „15 лалета” на Мими Иванова, която е свързана с 8 март, но и с номера на бюлетината на „Български възход”.

Вторият в листата на партията Стоян Грозев също подчерта за запазването на какви ценности ще се бори „Български възход”.

„За нас основното е запазване на семейството като градивна единица в нашето общество. В последните години виждаме една деградация, навлизане на различни външни влияния, на които категорично се противопоставяме”, заяви Грозев. Той сподели, че по време на кампанията ще бъдат позитивни и няма да отправят нападки към опонентите си.

Грозев в средата

„ По-скоро бихме призовали гражданите да излязат и да гласуват, защото сред тях има апатия, разочарование и нежелание, но ние ще направим всичко възможно да мотивираме повече хора да отидат до изборните урни. Дори да изберат „не подкрепям никого” това също е избор и действие, което вдига избирателната активност”, заяви Грозев. В заключение той каза, че правилната бюлетина за запазване на всички ценности е с N15.

Като истински джентълмени Манол Тодоров, Стоян Грозев и техните колеги зарадваха дамите край информационния си пункт на Часовника с красиви лалета и им пожелаха хубав празник. А жените от листата подариха меденки с N15 и логото на „Български възход”.

Ето и цялата листа на "Български възход".