При спецакцията в бургаския кв. Победа има множество задържани, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления, обобщават от полицията. Както вече съобщихме специализираната операция започна рано тази сутрин, като се претърсват множество адреси.

“Важно уточнение е, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. В последните три месеца, благодарение активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие”, заявяват от полицията.

В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Паралелно на КПП-та около Бургас-град проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.