„Сега не е моментът да говоря“. Това бяха единствените думи, които каза 20-годишният Иван Чонтов в кулоарите на съда в Бургас пред журналисти, минути преди началото на съдебното заседание за определяне мярката му за неотклонение. Вътре в залата той каза: "Моето становище е, че съм праведен човек и разумен гражданин. Ще оставя на Вас да вземете решението каква е моята мярка. Аз съм студент".

Припомняме, че младежът беше задържан, след като спретна гонка с полицията от центъра на Бургас до созополското село Равадиново, шофирайки джип „Гранд Чероки“. По пътя си той удари пет коли и автобус от градския транспорт, мина през шипове, катастрофира в Равадиново и побягна пеша. На следващата сутрин бе задържан на плажа на „Каваците“.
Той е син на строителния предприемач Петко Чонтов, който също беше задържан за 24 часа.

Прокуратурата днес настоява за задържането му под стража. "Считам, че е налице реалната опасност да извърши друго престъпление. Следва да се вземе предвид изключително агресивното поведение на обвиняемия, който е създал опасност за множество участници в движението. Има опасност да се укрие. той е преследван дълго време и е успял да се укрие", смтат от държавното обвинение.

Адвокат Станко Кралев преди това поиска тепърва да се запознае с делото.

Очаквайте подробности!

Видео вижте в линка:

https://www.youtube.com/shorts/wIYDgrbvmuw