През празничните дни времето няма да ни изненада – сутрините ще са с мъгли, следобедите – с повече слънце и температури в много райони над обичайните за декември.
В събота денят ще започне с понижена видимост в равнините и покрай река Дунав. Около обяд слънцето ще се покаже и в ранния следобед температурите ще достигнат своя максимум – между 7 и 12 градуса. По-късно следобед от северозапад облачността ще се увеличи. Привечер и през нощта ще има локални краткотрайни валежи от дъжд, на повече места в Северна и Източна България. По-високо в планините ще превали сняг.
В неделя сутринта отново ще има предпоставки за понижена видимост, на повече места в Североизточна България. Термометрите ще показват между 0 и 5 градуса. След вдигането на мъглите и ниската облачност, денят ще е преобладаващо слънчев с температури следобед между 8 и 13-14 градуса.

До Нова година времето ще остане без особени промени. Сутрините ще са с мъгли, следобедите ще се показва слънцето. Облачността ще е по-значителна на 27 и на 30 декември, когато са възможни слаби и незначителни превалявания от дъжд. Дневните температури през периода ще се колебаят в интервала от 5-6 до към 13-14 градуса.