Коледа е един от най-светлите и любими празници. Празник на добротата и радостта, на мечтите и желанията, на надеждата за едно по-добро начало. Кабинетът за социална превенция към Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМ/ към Община Поморие и тази година осъществи благородна инициатива и подари коледни картички за самотните възрастни хора в общината, изработени от ученици.

Децата от осми и девети клас в Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” изработиха над 100 картички, влагайки много любов и старание, с надеждата всички баби и дядовци да усетят духа на Коледа. За всеки потребител на социалната услуга Домашен социален патронаж и живущ в Дома за възрастни хора в село Горица имаше вълшебна картичка.

Учениците от четвърти клас в ОУ „Христо Ботев” – град Поморие също се включиха в седмицата на доброто и надеждата. Те изработиха коледно табло, което да посреща посетителите на Центъра за административно обслужване в Община Поморие с пожелание за светли празници.

Децата от детска градина „Радост” – град Каблешково също се включиха в инициативата. Тяхното коледно табло с пъстра и весела елха украси фоайето на читалището в града. А учениците от ОУ „Христо Ботев” – гр.Ахелой рисуваха доброто – така, както го виждат детските очи.

„Дните на седмицата до Коледа изминаха неусетно, изпълнени с доброта, съпричастност, надежда и удовлетворение и нека духът на Коледа проблясва винаги, когато накараме някого да се почувства добре или да изпита радост!“, пожела Дияна Калчева, секретар на МКБППМН.