Пловдивският районен съд остави за постоянно в ареста известния пловдивски бизнесмен Симо Касабов, обвинен за жесток побой над съпругата си. Ако в хода на процеса бъде доказана вината му, го грози затвор от 3 до 15 години. Днешното решение подлежи на обжалване.

Тежко остава състоянието на 44-годишната жена. Пострадалата е с множество травми - хематоми, счупени ребра, извадена слезка, спукано тъпанче и др. Иззета е тенис ракетата, с която е бита съпругата на бизнесмена, съобщи наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Той заяви, че има показания от самата пострадала за системно домашно насилие, което обвиняемият е упражнявал от дълъг период от време - над 20 години. Налаган е физически, психически тормоз и икономическа зависимост, предаде БНТ. Има и показания на свидетели за случаи на побой над пострадалата още преди тя да сключи граждански брак с Касабов през 2002-а година. Според прокуратурата съпругът е ограничавал личната свобода на пострадалата.

Множество пъти жената е била заключвана. Лишавана е от възможност за всякакви социални контакти. Не й е било позволявано да работи и сама да се издържа.

Адвокатът на бизнесмена заяви, че той не е осъждан, единствен осигурява доход в семейството си и поиска домашен арест, за да може Касабов да се грижи за децата си. От защитата заявиха, че ако бъде направен разпит на децата, могат да се появят нови обстоятелства по делото, а не да се разчита само на свидетелствата на близките приятелки на пострадалата.