„Бургас се превърна не само в пример. Бургас вече задава стандарт в образованието, здравеопазването, зелените политики, в иновативните решения и в грижата за възрастните, за младите, за хората със специални потребности”. Това каза пред бургазлии президентът Румен Радев, който дойде специално за празника на Бургас. Тази вечер за първи път след две години пауза заради пандемията, морският град отново отбелязва Никулден с голям концерт, който е по-впечатляващ и обединяващ от всякога.

„Искам да благодаря на г-н Николов за поканата и възможността да споделя с Вас празника на града. Винаги е огромно удоволствие да се върнеш в Бургас, но най-добре е да се върнеш на 6 декември, на празника на града на морските хора, когато целият град празнува по силата на една отколешна традиция. Но Бургас не е само град на здравите традиции. Той е град на прогреса и бъдещето. Бургас показа как може по най-добрия начин да взаимодейства общината, която има ясна визия за развитие на града, с вас гражданите, с държавната власт, с обществените организации, с бизнеса, и резултатите след години работа са налице”, каза президентът Радев.

Той предизвика бурни овации, споделяйки интересен факт.

„Научно е доказано, че най-красивите и интелигентни жени са от Бургас, но мога да добавя и най-взискателните, затова и бургаските мъже все ги тегли към морето. Искам да ви кажа да продължавате да се гордеете с вашия град, с вашите млади хора, с вашето ясно и сигурно бъдеще. Пожелавам ви светли коледни и новогодишни празници”, каза президентът. Като кулминация бе запалването на коледната елха. Светлините й включиха най-умните бургаски деца заедно с кмета и президента.