Полицията хвърли светлина върху гонката с мигранти, която по чудо не предизвика нова трагедия в областния град.

Какво е станало?

Около 20.00 ч. в района след село Дебелт служители от жандармерията / мобилен патрул/ забелязали лек автомобил “Нисан кашкай”, със софийска регистрация, в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” - “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев” - ляв завой по “Сан Стефано” - “Гладстон”, в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил. (Както Бургасинфо съобщи това е автомобилът на съпругата на бившия следовател от Несебър Иван Христов.)

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето на Нисана излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже, седем от които са задържани.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.