Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тази сутрин той извика извънредно депутатите на партията в централата на ГЕРБ, а малко след 9 часа даде изявление.

Борисов коментира споровете около Изборния кодекс.

„Водихме дълъг разговор в парламентарната група и с колегите от ДБ”, каза Борисов. Според него политическите им опоненти „търсят повод да счупят и последното НС”.

„Не може да е атентат срещу демокрацията обещаното смесено гласуване. През 2021 г. точно такъв атентат беше извършен срещу нас”, каза Борисов.

„Те си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори. Апокалипсисът след тях е непоправим. Петков и Василев го знаят. И „Да, България” го знаят, но са приели тактиката на мълчанието”, заяви Борисов.

Той е категоричен, че от ГЕРБ няма да се откажат от хартиената бюлетина, няма да се откажат и от машините.

„Затова предложих да въведем машини като в САЩ. Ние нямаме доверие за машините на Мадуро”, каза Борисов.

„Моето предложение към колегите от другите парламентарни сили е, още днес да се върнем и пред вас медиите да отворим отново тема не само за Изборния кодекс. Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за „Газпром”. Ако същият съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тез пари. Те не влизат в зала. Това е безотговорно”, каза Борисов.

„Направете усилия за връщане на здравия разум, в противен случай парламентът ще спре да работи”, добави Борисов. ГЕРБ от машини не се плаши, ние ги въведохме, допълни той и настоя, че трябва да се купят машини от САЩ.

„Ако няма разговори, няма смисъл да работи парламентът. Ние да правим кворум, те в коридорите да дават интервюта. Ами и ние ще даваме интервюта”, каза Борисов.

Източник и кадър Нова тв