Единственият вариант да имаме щастлив завършек на цялата тази история е това дете да е приютено от някого някъде, който не следи новините. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” криминалният журналист Слави Ангелов по повод изчезналото дете в Перник.

„Има вариант да не знаем някои неща, свързани с първите часове от изчезването. Притеснение има, че бащата забавя продължителен период от време обявяването на изчезването на детето. В крайна сметка, истината е, че, за съжаление, положителните сценарии времето за тях неусетно започва да се изплъзва. Единственият вариант да имаме щастлив завършек на цялата тази история е това дете да е приютено от някого някъде, който не следи новините”, коментира главният редактор на в. "168 часа".

Той подчерта, че с казуси с отвлечени деца се занимава от 90-те години. „Мога да ви кажа, че деца, тийнейджъри особено, в продължителен период от време МВР негласно отказваше да ги търси в първите три дни. Те казваха: „Те са тийнейджъри, те сега са в пубертета и най-вероятно са избягали от вкъщи”, заяви журналистът. По думите му именно първите три дни са изключително ценни и важни за хода на издирването.

Слави Ангелов коментира и убийствата на полицаи по границите на страната. Според него в тези казуси проблемите са два. Първият се корени в Турция, в която по официални данни има около 4 млн. бежанци. „Големият проблем е, че в момента Турция не желае тези бежанци на своя територия поради две причини. Там има много тежка икономическа криза с 80% инфлация и в същото време имаме наближаване на избори”, каза още разследващият журналист.