Фестивал на семейството в месеца на християнското семейство за първи път ще събере деца, родители и възрастни по уникален начин в голяма следобедна забава.

В събитието ще е включат поп изпълнители, актьори, влогъри, музиканти, шеф готвачи и фолклорни певци. Това ще се случи на 26 ноември в зеленото дворно пространство на читалището в село Полски извор в община Камено.

Освен фестивал с вкусна храна, оригинални коктейли, музика на живо, аниматори и танци сред артистична декорация на открито, събитието има цел - социализиране между хората след дългата изолация от пандемията и близост в семействата.

Организаторите - жителите на селото и Общината се надяват, чрез такива прояви да се създаде приятелска връзка сред общността на живописното селище, където живеят млади семейства и възрастни хора. И най-вече да покаже, че селото не е някакво обезлюдено място за самотни възрастни, а дом за много хора с бъдеще.

В месеца, в който в православният свят се отбелязва Деня на християнското семейство, Фестивалът на семейства стартира и с дългосрочна кампания, подкрепена от Православната църква.

Тя е завършване на сградата към храм „Света Петка“ в Полски извор, която е трябвало да послужи за обредна църковна трапезария. Строежът й е започнал преди близо 10 години с помощта на местни земеделци. За жалост на този етап не е завършена. Според отец Емилиян от църковното настоятелство към храма, идеята е това да е място за сватби, кръщенета, събиране на миряните за големи празници… В момента сградата е на груб строеж, но организаторите на фестивала вярват, че с Божията помощ и с благородните дарения не само по време на събитието, а и през следващата година, трапезарията към храма може да бъде завършена.

„Очакваме ви, бъдете част от нашата емоция, стартираме на 26 ноември /събота/ в двора на Читалището от 15 часа!

В 14 часа в храм Света Петка ще бъде обслужен Тържествен водосвет по повод Деня на християнското семейство”, заявяват организаторите.