Отменя се официалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември, съобщиха от МВР. Това е във връзка с престрелката край границата ни с Турция, при която загина сержант Петър Бъчваров.

Припомняме, че снощи, около 20.35 часа неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

В резултат на произведените изстрели служителят на Гранична полиция е починал на място, а служителят от МО е успял да се оттегли и не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично полицейски наряди.

За инцидента са уведомени турските гранични власти чрез СКЦ Капитан Андреево, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района. За случая са уведомени дежурен разследващ полицай, дежурен експерт, оперативен работник, дежурен следовател и дежурен прокурор.