Партиите не можаха да се разберат за председателските и заместник-председателските места. Единствената, която успяха да съставят единодушно, е Бюджетната комисия, чийто председател е Петър Чобанов от ДПС. Всички останали останаха за утре след предложение на по-голямата част от партиите да прекратят заседанието.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова апелира да гласуват “по-мъдро” и предложи народните представители да гласуват състав на комисията за социална политика и да приключат заседанието.

Съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Асен Василев обаче и опонира, като заяви, че това, което Атанасова предлага “може да продължи да се случва за всяка една комисия”. “Нека да вземем почивка и да останем тук докато решим за всички комисии. За това са ни пратили хората тук”, предложи Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реагира остро на предложението на ГЕРБ и предложи безспорните комисии да се гласуват днес, а тези, подлежащи на дебат - да останат за следващия ден.

От “Демократична България” също излязоха със свое предложение за решаване на спора. “Бързият начин да се свърши работа е да се съберем на председателски съвет. Да уточним спорното от безспорното и да гласуваме безспорните неща с участието на всички колеги”, каза Христо Иванов.

Източник и кадър Нова тв