Празникът на село Тръстиково, община Камено, изпълни с настроение, песни и танци селото в събота. Тържествата са чакани от млади и възрастни, от българи и чужденци, които празнуват заедно. Сред хората беше кметът на Община Камено Жельо Вардунски, който честити празника на местните жители.

Село Тръстиково гъмжеше от коли и близки, дошли на гости при местните жители. Хората празнуваха заедно с чужденците, които преди години са си закупили къщи, и вече добре познават българските традиции.

Село Тръстиково е едно от китните села на Община Камено, събрало през годините различни националности и бит. Руски, английски, иракски граждани дават колорит в ежедневието на местните жители.

Днес село Тръстиково е малко китно селце с близо 250 жители. Някога тук именно е бил общинският център, а икономиката е процъфтявала с труда на много хора. Ето и кратка история на селото:

Главната роля за създаването на сегашното село Тръстиково е на българина Тодор Пенчев, родом от с. Кулчулар. Революционер от Старозагорски район, той закупува 16 000 дюлюма земя от черкезина Исмаил бей от землището на днешно Тръстиково /местността Юрутлука – на разстояние около 1 км от сегашното село, със 100 къщи/, чрез привличане на свои роднини и познати приемат неговото име Сазлъкьой.