Най-голяма парламентарно представена партия ГЕРБ вече започна разговори за кабинет, след като депутатите най-накрая избраха председател на парламента.

„Изборът на г-н Рашидов беше неочаквано бърз, аз очаквах, че ще отнеме седмица”, коментира в студиото на „Събуди се” народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син. Според него на фона на случващото се през последните две години, парламентът изключително бързо е избрал председател. По думите му висшият пилотаж е не как да се избере председател, а как да се сглоби управление.

Той коментира факта, че „Демократична България” направи предложение да бъде избран най-възрастният депутат за председател, а по-късно гласува против. „Демократична България” като всички много интелигентни хора са в постоянен конфликт със самите себе си и не могат да разберат какво правят”, каза Дилов.

Според него вариантът Държавният бюджет да стане жертва на политически игри би бил много неприемлив. Любен Дилов-син коментира и доходите на българите. По думите му финансовата програма на ГЕРБ-СДС е била най-консервативната от всичко, което се е предлагало преди изборите. „Тя предвижда увеличение на доходите, но при много ясна процедура откъде се взимат парите. Големият проблем на управлението на „Продължаваме Промяната” беше, че те непрекъснато предлагаха и наддаваха повишение, без в нито един момент да кажат друг източник на средства, освен заеми”, категоричен е народният представител.

Източник и кадър Нова тв