Горещи ритми, испански традиционни ястия, вълнуващи рецитали с много артистичност и страст поднесоха възпитаниците на Испанската гимназия към ПГРЕ "Г. С. Раковски"- гр. Бургас. Събитието бе по повод Националния празник Кралство Испания. Подрастващите, избрали да изучават един от най-звучните и мелодични езици, бяха приготвили с много любов и старание за гостите специалитети като тортиля, касадиля, сангрия и други .

Идеята на подобни събития е децата да опознаят испанската култура и традиции. Много от учителите в ПГРЕ "Г. С. Раковски" са възпитаници на учебното заведение. С всяка изминала година все повече нараства желанието младите да изберат да изучават именно испански език и да се потопят в културата на Кралството

На “фиестата” вчера присъстваха директорът на гимназия ПГРЕ Г.С.Раковски Радостина Георгиева и официални гости от РУО Бургас, старши инспектор по чужд и майчин език Жанета Димитрова, старши инспектор по организациия на образованието Валентина Камалиева и Цветелина Атанасова, отдел човешки ресурси учениците от 11 клас представиха пред осмокласниците и техните преподаватели Десислава Бинкова и Теодора Боянова малка част от Дон Кихот.

Заслугата за отличното им представяне е на Мириам Рекена, преподавател от Валенсия,която работи от 4 години в гимназия Раковски. Ученици от 9 д и 9е с преподавател Христина Николова представиха Испания с поемата Geografía es amor , хорът на гимназия Раковски поздрави своите съученици с песен на Álvaro Soler, Volar. Учениците от 11 клас с преподавател Росица Пенчева ни разясниха защо празнуваме на 12.10 националния празник на Испания. Деян Генов от 10 е и Огнян Огнянов от музикалното училище пък ни потопиха в испанските ритми с музика и песни. Поздрав към учениците от испанската гимназия отправиха и бивши ученици, които с носталгия си спомнят годините, прекарани в учене на испански език. С голям ентусиазъм всички се включиха в Kahoot, за да проверят знанията си за Испания. Учениците от 9д бяха приготвили типични ястия от испанската кухня тортиля, емпанада,кесадиля, чурос, магдаленас и сангрия, които ни докоснаха до испанските традиции и култура.