Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха митническите служители от пункт Малко Търново при проверка на лек автомобил с българска регистрация.

Превозното средство пристигнало на МП Малко Търново на 3 септември т.г. на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила – семейство български граждани, заявили, че нямали нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откривали в джобове в дрехите на шофьора с инициали И.А четири пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Още два пакета с накити са открити в дрехите на жената с инициали С.А.

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски изделия - пръстени, гривни, обеци, медальони и др., които според първоначалната експертиза от вещо лице са изработени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.