59-годишната Иванка Грудева от Несебър, която работи в деловодството на Райнното управление на полицията там, има спешна нужда от помощ, за да бъде здрава и да се радва на своите дъщери и внуци. Нейните колеги призовават всеки, който може да помогне, за да може жената да бъде прегледана и лекувана в Истанбул, тъй като у нас възможности вече няма.

„Ванчето, както ние си я познаваме е със злокачествено заболяване, като последната диагноза е Инфилтрация от Муцинозен мистичен жлезистопапиларен карцином на яйчника. През 2010 година й е открито първото злокачествено образувание - Муцинозен аденокарцином. Тогава претърпява операция, след това химиотерапия, като се възстановява и в продължение на 10 години няма никакви индикации да се появи, но през 2020 година отново е диагностицирана със злокачествено образувание - Аденокарцином на ректума. Отново следва операция и химиотерапия, като състоянието й се стабилизира за около година и половина и отново я покосява Декември 2021 година. Претърпява операция в МВР болницата, но започва да губи килограми, съответно няма как да започне отново химиотерапия, като се отказва друго лечение в България.“, разказват близките й.

За този момент има предложение за лечение в Турската болница "Мемориал Шишли" в Истанбул, като сумата, необходима като начало е 10 000 лв, но тя е само за детайлен физикален преглед, който ще определи възможното лечение. След това ще се определи и сумата, необходима за пълното лечение на Ванчето. Очакват я да постъпи в клиниката на 15 август сутринта.

„Ванчето е един лъчезарен, добродушен, чистосърдечен човек, изпълнен с любов към всички, винаги е помагала на всеки, без да търси отплата! Има прекрасно семейство, което има нужда от нея. Нека бъдем съпричастни и помогнем!“, призовават близките й.

Дарителската сметка е: BG30RZBB91551015030521