Лятната отпуска е времето ни за забавления и пълноценна почивка. Вероятно на мнозина се е случвало покрай всички вълнения по време на морската ваканция, да забравим да отмием слънцезащитния крем от тялото си преди сън. Или да си признаем, просто сме решили да пропуснем тази стъпка, тъй като вече твърде много ни се е доспало в края на деня. Дали обаче като не отмием слънцезащитата от тялото си, си правим лоша услуга и вредим на кожата?

Оказва се, че дори и да оставим слънцезащитния крем през нощта, нямаме повод за притеснение.

Единственият негативен ефект, който може да усетим, е на сутринта кожата ни да е по-суха и със запушени пори. И за да дадат още по-убедително уточнение, дерматолозите потвърждават, че "никакви вредни химикали" не проникват надълбоко в кожата, дори и да не отмием слънцезащитата преди лягане.

А запушените пори са всъщност нормална реакция на кожата, когато естествената мазнина няма как да си проправи път към повърхността, тъй като сме нанесли козметичен продукт.

Въпреки че да оставим слънцезащитния крем върху тялото си през нощта все пак не е препоръчително, можем да сме спокойни, че ако ни се случи инцидентно, не е сериозен повод за тревоги.