По обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Д.Д., който е подсъдим за това, че с цел да получи облага за себе си е възбудил и поддържал в заблуждение мъж и жена, че ще подготви документите им за работа в чужбина – Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Така им причинил вреда в размер на 1282 лева. Престъплението е осъществено за времето от месец ноември 2019 г. до 08.01.2020 г. в Бургас.

По време на разследването е установено, че пострадалата жена е видяла в интернет обява за работа в Англия, публикувана от търговско дружество. Тя имала желание да работи в чужбина и посетили офиса на дружеството в гр. Бургас. Там се срещнали е подсъдимия, който заявил, че може да уреди нейното заминаване и това на съпруга й в Англия. Там щял да уреди и работа за нея на летище в гр. Лондон. Пострадалата заплатила суми за самолетни билети и комисионна и очаквала заминаването. Това обаче не се случило, което довело до множество телефонни разговори, в които Д.Д. изтъквал множество причини, за да не се случи заминаването. Отказал и да върне парите.

Наказанието, което е постановено по реда на съкратеното производство, ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Постановената от Районен съд – Бургас присъда е влязла в законна сила.