Полицаи са спрели рано тази сутрин водач на тежкотоварен автомобил по магистрала "Тракия", който се движел само по джанта.

Малко след 04:00 часа тази сутрин, на АМ „Тракия“ преди Нова Загора, екип на пътна полиция от ОДМВР –Шумен, който пътувал към София за обучение в ГД „Национална полиция“, забелязал разхвърляни по пътното платно парчета от автомобилна гума. Били по протежение около 10 километра, заявяват от МВР. Двамата полицейски служители настигнали тежкотоварен автомобил, с турска регистрация, който криволичел и създавал реални предпоставки за произшествие. Междувременно станало ясно, че гумата по пътното платно е от камиона и шофьорът буквално карал по джанта.

Униформените веднага предприели действия за спирането му и още при поискване на документите станало ясно, че мъжът управлявал под въздействието на алкохол. Тест с дрегер установил над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Пристигналият на място екип от Нова Загора е извършил оглед, при който станало ясно, че регистрационният номер на товарния автомобил е облепен с изолирбанд.

Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, работата по документирането на случая продължава.

снимка: МВР