Благодаря на всички служители за това, че през изминалата година не отстъпиха пред предизвикателствата и трудностите, стоящи пред една от най-натоварените и най-тежки структури на МВР в страната. Благодаря, че доказахте висок морал, постоянство, професионализъм, бързина при вземане на решения, поемане на отговорност. Положихте огромен труд в полза на обществото. Това са все качества, достойно за уважение и следване от нашите по-млади колеги. Това заяви днес директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов по време на официална церемония във връзка с отбелязване на 143 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли.

В тържеството участваха областният управител Стойко Танков, зам. кметът на Бургас Красимир Стойчев, командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби” към Военно-морските сили флотилен адмирал Велко Велков, ръководителят на Апелативна прокуратура – Любомир Петров и ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев.

По време на церемонията се състоя награждаване на служители за постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм. С почетен знак втора степен беше отличен комисар Неделчо Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция“. Със същата заповед на министъра на МВР с почетен знак трета степен беше награден главен инспектор Николай Ангелов – началник на сектор „Престъпления, свързани с наркотични вещества и детска престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас. С грамота от министъра на МВР се награждава и Цветелина Рандева – старши експерт Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“.

„Благодаря за усилията, които полагате в работата си за осигуряване на реда и спокойствието в региона, рискувайки собствения си живот. Благодаря, че в тези сложни времена вдъхвате увереност със спокойствие в гражданите на областта. Благодаря за усилията, които положихте за справяне с бежанската криза, която беше най-голямото предизвикателство тази година пред Областна управа и пред служителите на МВР. Областната дирекция на МВР е една от най-големите в страната и с най-големи отговорности. Разчитаме на вас за спряване с кризите, за осигуряване на обществения ред в областта.“, обърна се към служителите на ОДМВР-Бургас областният управител Стойко Танков.

Зам. кметът Красимир Стойчев прочете поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов.

„Вие сте призвани да изпълнявате изключително важна мисия в името на нашето общество, като гарантирате сигурността на гражданите и спазването на законите на страната. През годините бургаските служители на обществения ред винаги са били пример за доблестно изпълнение на служебните задължения, за морал и достойнство. Продължавайте с чест да носите службата в името на обществото.“, се казва в него.
На церемонията бяха поднесени и цветя в памет на загиналите служители на МВР.