Четири броя товарни самолети АН-124 са кацнали на Летище Бургас между 30 април и 3 май, съобщиха за БургасИНФО от Летище Бургас. Припомняме, че в този период духовете в морския град бяха разбунени от полетите и от това какъв вид товар пренасят. Според Летище Бургас една част от самолетите са украински, като са летели до Полша. Не за всички обаче това е била крайната точка.

Какво ще се случи този месец?

През май са планирани още 3 полета на АН-124, уточниха от летището. От там заявиха, че товарни полети се извършват целогодишно от морските ни аерогари и не са нещо необичайно.

„Като летищен оператор нямаме право да оповестяваме информация за вида на товарите при карго полетите. Информацията за всички редовни, граждански и чартърни полети е публична и е обявена”, заявиха още от Летище Бургас, на което оперира Фрапорт Туин Стар Еърпорт.

През изминалата година аерогарите във Варна и Бургас са посрещнали близо 2 милиона пътници и са обслужили над 17 хиляди полета на 70 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 96 дестинации в Европа, Близкия Изток и Северна Африка.