Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми след удар между автомобила, в който пътували и камион. Инцидентът е станал на Околовръстния път на Пловдив във вторник сутринта, съобщи Нова тв. Колата се движела пред тази, в която пътувал президентът Румен Радев, съобщи самият държавен глава.

По предварителна информация камион, натоварен с инертни материали, предприема неправилно изпреварване, навлиза в лентата за насрещно движение и челно удря пилотния автомобил от кортежа на президента. В колата пътували шофьорът и лекарят на президента. Шофьорът е с наранявания на главата, а докторът е с контузни рани и фрактура на едната ръка. Двамата веднага са транспортирани с линейка в болница.

„Автомобилът на НСО, който се движеше преди мен, претърпя катастрофа. Камион предприе изпреварване и изскочи отсреща. Автомобилът просто катастрофира в него”, заяви държавният глава пред медии. „Веднага го взехме в моята кола и го откарахме в болница. Има фрактура на лакетна става. Още едно момче от екипа получи нараняване на главата, но не тежко. Трябва да се внимава. Крайно време е и да се решат въпросите в обходните пътища на Пловдив", каза още Радев.

Няма други пострадали. Нанесени са щети на служебния автомобил на НСО. Движението в района е спряно, на мястото има екипи на „Пътна полиция“.

Източник: Нова тв