Служители от Митница Бургас откриха 335 200 къса (16 760 кутии) контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил на пункт Лесово. Тютюневите изделия са били укрити в метални сандъци, наподобяващи рекламни панели.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на МП Лесово на 25 април тази година около 9:30 ч. на входящо трасе за товарни автомобили от Турция. Шофьорът, турски гражданин, е представил документи за превоз на групажна стока от Турция за Германия и Франция.

По време на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура митническите служители установили подозрителни зони в превозваните стоки. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители открили в 4 метални сандъка, наподобяващи рекламни панели, общо 335 200 къса (16 760 кутии) цигари с марки Marlboro и Parliament с надписи за опасността от тютюнопушенето на турски език.

Според първоначалната експертиза от вещо лице стойността на контрабандната акцизна стока е 106 857 лв. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.