Премиерът Кирил Петков пристигна навръх Великден в емблематичния за Царево храм „Успение Богородично” в кв. Василико. Той бе посрещнат там от свещеника отец Стоян Кралев. Преди да влезе в църквата, премиерът огледа пукнатина, която се е образувaла на фасадата.

„Старата технология е била след зида, в средата да е пълнеж, и този пълнеж е поддал. Мисля, че не е толкова страшна пукнатина, ще се овладее. Много силно съм впечатлен, че Вие, идвайки в Царево, сте научили и за този проблем, макар и малък. Това е характерно за човек, който милее за църквата, човек на детайла – обича да отстранява проблемите навреме”, каза отец Стоян на министър-председателя.

„Аз искам да Ви благодаря, защото тази църква е в това добро състояние, заради Вас. Цялото Ви семейство работи тук всеки ден, аз знам колко енергия и усилия вкарвате. Ще бъде истинско удоволствие за мен да подкрепим ремонта на тази пукнатина, даже не като държава. Защото, както знаем държавата - това са парите на всички българи. Аз ще го подкрепя с мои лични средства и ще сложим кутия за дарения в Министерски съвет, като великденска помощ за този храм, който зная, че буквално с лични средства и енергия сте успели да поддържате”, заяви премиерът.

Отец Стоян му пожела да има подкрепа от Бога.

„Тази пукнатина е нищо, в сравенне с доверието, което трябва да възстановява църковността, държавността, изобщо институциите в България. Тези пукнатини са се наслагвали с години. Това ще е вашият подвиг”, допълни отецът. А Кирил Петков отговори, че ще отстранява пукнатините една по една.

Очаква се премиерът да остане за великденската служба. Той е тук със съпругата си Линда.