Полицаи от Първо Районно управление – Бургас са разкрили двама криминално проявени и осъждани мъже – 40-годишен от Варна и 34-годишен от Бургас. Според полицията те са извършители на серия кражби.

От ОДМВР посочват, че на 5 април мъжете проникнали в избено помещение, разположено на ул. “Сливница” в Бургас, откъдето откраднали: детски велосипед, множество инструменти и метални профили, собственост на 45-годишен бургазлия. На 7 април чрез взломяване на катинар на входната врата проникнали в избено помещение, разположено на ул. “Сливница” в Бургас, откъдето откраднали: гръбна пръскачка, множество инструменти, фар и странично огледало за лек автомобил “Хюндай Санта Фе”, собственост на 54-годишен бургазлия

Констатирано е, че варненецът е извършител и на още кражби на: метални и медни предмети от избени помещения, разположени на ул. “Цариградска” №62 и две медни тръби от газопреносната мрежа, стопанисвана от фирма “Овъргаз”.

Двамата криминално проявени мъже направили пълни самопризнания. Цялостната дейност по документиране на престъпните им дейност продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.