Община Поморие участва в 17-ото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда от 14 до 16 април 2022 г. във Велико Търново.

Форумът е най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, културни институти, компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм.

Заместник-кметът Янчо Илиев и екипът на звено „Туризъм“ представят уникалното културно-историческо наследство на Поморие, като акцентират върху богатата програма през летните месеци, но и върху възможностите за морски, балнео и СПА туризъм. За представяне на Поморие като туристическа дестинация са подготвени атрактивни информационни материали и сувенири.

Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите предоставя уникална възможност за осъществяване на ефективни и ползотворни контакти и създаване на дълготрайни партньорски отношения.

Международното изложение „Културен туризъм“ се провежда по инициатива на Община Велико Търново съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.