Игриво, нежно, умно, изключително добричко, пълно с жажда за живот – това е малкото кученце Пипи, което макар и все още бебе, се превърна в най-обичаното пухкаво бяло-рижо момиченце в Бургас. Тя влезе в сърцата на стотици хора, които се вълнуват за нейната съдба. Причината е, че въпреки цялата любов и грижа, която получава, тя е болна, върхлитат я гърчове, които са истинско изпитание за крехкото й телце. Многобройните изследвания не дават стабилен шанс за лечението й, диагнозите не са обнадеждаващи. Въпреки това тя се бори, печели и раздава обич. Сега тя има нужда от помощ – търси се човек, който да е при нея три дни в седмицата, да отдаде сърцето и опита си, за да може тя да е в безопасност, да не остава сама, да знае как да реагира в случай на гърч, за да не се нарани.

Пипи е обгрижвана от организацията „Гласът на животните“ в Бургас. Цветелина Кирова е човекът, който неуморно, от душа води битката за нейния живот. Днес Пипи е на 6 месеца, фина, дружелюбна и красива. Тя се превърна в кауза.

Нейната драматична история започва още като съвсем мъничко бебенце, когато е открита от доброволец на организацията, захвърлена до стълбите на училището в Дебелт. Сладкото малко бебче бързо спечелва сърцата на хората, но следва лошата изненада – Пипи прави гърч. Първият от тях буквално кара хората край нея да изпаднат в стрес и само консултацията с лекар им дава сили да се справят със ситуацията. От тогава Пипи е поета изцяло от „Гласът на животните“, не се дава за осиновяване. Следват лекари, многобойни изследвания, безсънни нощи, сълзи, радост, любов. Стотици хора се интересуват от нейното състояние. Но Цветелина Кирова работи през деня, за да може да има финансова сигурност за всички котенца и кученца, за които се грижи. Другите две жени, които са отдали цялата си любов на Пипи също са на работа и организацията по намирането за човек, който постоянно да наблюдава болното кученце, става все по-трудна. Затова се търси човек, който да може да е до нея през деня, докато нейните хора са ангажирани с работа.

Последното изследване на Пипи е направено в клиника в Германия, по което е дал своето заключение д-р Калоян Войчев от Многопрофилна ветеринарна клиника в София. Публикуваме го по-долу, за да може евентуалният кандидат за неин „дневен“ човек да бъде запознат със състоянието й. За контакти може да пишете и тук: https://www.facebook.com/cvetelina.kirova.5 или https://www.facebook.com/voiceoftheanimalsbg