„Не можем да мълчим. Целия свят видя зверствата на руската армия в украински градове. Страшно е да се представим какво ще видим в Мариупол. Убити са над 300 цивилни хора, това са убити невинни хора със завързани ръце и очи, убити кучета и котки до телата на стопаните си. Руската армия - това са варвари, унищожаваща живи същества. Това е 21 век. Моля да бъдете силни, справедливи, гледайте, четете, вижте снимки и видео от Украйна, какво става там. Искаме подкрепа от целия свят.“, казаха организаторите на поредната демонстрация на украинци, намерили убежище в Бургас. Това е поредното им мероприятие, организирано на площад „Тройката“ в центъра на морския град. Сред разветите украински знамена се забелязваха и много български трибагреници.

Участниците направиха демонстрация с прекършени цветя, изцапани с червено като символ на зверствата от войната в Украйна.

Сред подкрепящите украинците беше известният футболен треньор Димитър Димитров-Херо.

„Не мога да не подкрепя един народ, който се бори за своята истина, да защити свободата си, близките си, за своята кауза. Съчувствам на тези хора и помагам с каквото мога. Те заслужават най-елементарно уважение.“, каза той.