Линейки с първите 11 ранени от обърналия се между Малко Търново и Граматиково камион ЗИЛ пристигна пред Спешния център в Бургас. Те слязоха на собствен ход, като имаха превръзки предимно по главите и ръцете. Шофьорът на линейката разказа, че когато е отишъл на място е заварил 21 мигранти на поляна, като те са били видимо контактни и без сериозни наранявания. Той обаче не е видял самото катастрофирало превозно средство и няма данни дали има загинали. Ранените бяха посрещнати от лекарите и въведени в Противошокова зала за преглед и изследвания. На място са и служители на Гранична полиция.

В болницацата в Бургас са транспортирани и двамата пострадали военни. Единият от тях е шофьорът, чиято проба за алкохол е отрицателна. Водачът на катастрофиралия камион бе видимо шокиран. В момента в болницата продължават да пристигат линейки с ранени.

„Факт е, че със затопляне на времето има по-голям наплив на мигранти. Шофьорът на камиона също има наранявания”, заяви премиерът Кирил Петков на въпрос за инцидента по време на брифинг в столицата София. Той каза, че в момента се събира повече информация за случая.

Очаквайте още подробности в Бургасинфо.