Няколко пожара са станали в почивните дни, съобщават от полицията в Бургаско. Най-големият от тях се е разразил на 1 април в късния следобед в къща в село Чубра, собственост на 72-годишна жена. Пожарът възникнал по неустановени към момента причини в близост до комина на къщата. Вследствие на инцидента изгоряла цялата къща, както и постройки около нея. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Сунгурларе.

Друг пожар в къща е станал на 1 април в село Грозден в дома на 39-годишна жена. Инцидентът е предизвикан от самозапалил се комин на къщата, отоплявана от печка на твърдо гориво. Огънят е потушен от собственичката и нейни съседи. Местопроизшествието е посетено от един противопожарен екип от РСПАБ - Карнобат.

Третият инцидент е от неделя отново в село Чубра. Около 11.20 ч. в Районно управление - Сунгурларе е получено съобщение за пожар в частна къща, собственост на 61-годишен мъж от селото. Пожарът тръгнал от късо съединени в старата ел. инсталация на къщата. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Работата по случая продължава.