Водолазът-спасител Христо Василев от Бургас има нужда от спешна чернодробна трансплантация в клиника в Истанбул. Мъжът вече се намира в нея, тъй като състоянието му много се е влошило. От лечебното заведение искат до четвъртък да им бъде преведена сумата от 50 000 евро, за да го оперират в петък, споделиха негови близки. Спасяването на живота на Христо е въпрос на броени дни. Затова днес неговите колеги от спасителният отряд на водолазите към РДПБЗН - Бургас и бременната му съпруга отправиха апел за помощ.

„Христо е помагал на много хора. Сега призовавам всички, които могат, да му помогнат да види детете си”, каза съпругата на Христо – Мария. Тя е бременна с второто им дете, което също като първото ще е момиченце. Любовта между Христо и Мария е голяма, заедно са 20 години.

Мъжът е участвал в много спасителни операции, сред които и много тежки. Той е изключително ценен от колегите си, които са категорични, че мястото му е при тях и искат да оздравее.

„Винаги си върши работата съвестно. Той спаси човек в село Черни връх преди време. Сега призоваваме всички добри хора – помогнете ни да съберем необходимата сума до четвъртък, за да спасим живота му”, каза колегата му Валентин Иванов.

В неделя, 3 април, от 16 ч. на площад „Тройката“ ще се проведе и благотворителен концерт “Заедно за Христо”. Участие са потвърдили музикантите от FOUR, G.A.N.G., STIFF BONES и Шантаж.

Това е дарителската сметка за Христо

IBAN

BG05RZBB91551007396683

Христо Красимиров Василев