Празненство за душата обещава първият за 2022 г. концерт на мобилната сцена за музика - all the jazz project! В събота, 26 март, от 20 ч. в клуб "Модерен театър" Cinga Manga Funk ще представят новия си проект.

„Ще отпразнуваме живота и вярата в човека и любовта! На въпреки! Защото въпреки твърде тежките предизвикателсва, пред които сме изправени, те - Ева Перчемлиева /вокали и перкусии/, Ангел Демирев и Пепи Миланов /китари/, Христо Минчев /бас китара/ и Кирил Добрев /барабани/, идват в Бургас, преизпълнени с емоции - добри, красиви, завладяващи...“В епохата на болезнена интеграция на „различните“, искаме да направим опит да върнем хората към дълбоките, чисти човешки ценности, където раса, пол, образование и вероизповедание не са нещата, които ни различават."- споделят артистите.

Подвластни на тази необяснима магия –музиката, те вярват, че изкуството трябва да води, а не да следва.

"В целия свят в момента започва да се усеща началото на нещо ново. Сетивата ни са по-отворени, по-възприемащи и по-чувствителни. Нашата мисия е чрез музиката да поканим хората да слязат от „влака-стрела“ и да си поемат дъх", казват музикантите.

В творческия процес и този път залагат на импровизаторския талант на китариста Ангел Демирев и певицата Ева Перчемлиева, а синкретичното звучене, към което се стремят, ще се допълва от аранжиментите на Кирил Добрев.

В бъдещия албум са включени мелодии като „Доко, доко“, „Ущи, Ущи, деде“, „Чае шукарие“, които умело се редуват с авторски теми.

Симбиозата помежду им се случва стихийно, с поглед, без думи. Свободна мисъл, импровизация, емоционална яркост и техническа виртуозност са основните елементи, върху които е изграден музикалният проект. Резултатът – елегантен авторски микс от фънк, джаз и фюжън с красиви мотиви от циганския фолклор.

Билети се продават на касата в Дома на НХК и на място в деня на концерта.

Тел. за информация: 0889801120 - Маргарита Димова – Манова.